Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yapılan kontrollerde bir aracın çöp konteynerine bıraktığı poşetlerden 67 canlı piton çıktı.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 10 Ekim 2026 tarihinde Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdikleri operasyonda 67 adet canlı piton cinsi yılanı ele geçirdi.
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin saha denetimleri sırasında, bir çöp konteynerine bırakılmış şüpheli poşetler fark edildi. Yapılan incelemelerde poşetlerin içerisinde çok sayıda canlı yılan bulunduğu tespit edildi.
Güvenlik kameralarının geriye dönük analizi sonucunda, ülkeye giriş yapan bir aracın X-Ray taramasından hemen önce poşetleri konteynere bıraktığı belirlendi. Olayın ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
Hep Gündem, Türkiye ve dünyada öne çıkan gelişmeleri gün boyu takip eder. Siyasetten ekonomiye, teknolojiden sağlığa kadar günün önemli başlıklarını sade ve anlaşılır bir dille okurlarına ulaştırır.
Yorum Yap