İçeriğe geç
Hep Gündem
31 Ekim 2026, Cumartesi

Ticaret Bakanlığı İstanbul’da 310,5 Milyon TL Değerinde 142 Bin Elektronik Sigara Ele Geçirdi

Ticaret Bakanlığı İstanbul'daki iki operasyonda 310,5 milyon TL değerinde 142 bin 100 elektronik sigara cihazı ele geçirdi.

, İstanbul

1 dk okuma

Ticaret Bakanlığı İstanbul'da 310,5 Milyon TL Değerinde 142 Bin Elektronik Sigara Ele Geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, İstanbul’da yürüttüğü iki ayrı operasyonda toplam 310 milyon 579 bin TL değerinde 142 bin 100 adet elektronik sigara cihazına el koydu. Ekipler, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda bu ürünleri ele geçirdi.

Sarıyer’de depoya düzenlenen operasyon

İstanbul Anadolu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda Sarıyer ilçesindeki bir depoda arama yaptı. Aramada piyasa değeri 118 milyon 445 bin TL olan 46 bin 200 adet elektronik sigara cihazı bulundu.

Ambarlı Limanı’nda konteynerde yakalama

İstanbul Avrupa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Ambarlı Limanı’na gelen bir konteyneri riskli olarak değerlendirerek kontrole aldı. Yapılan incelemede piyasa değeri 192 milyon 134 bin TL olan 95 bin 900 adet elektronik sigara cihazı ele geçirildi. Böylece iki operasyonda yakalanan ürünlerin toplam değeri 310 milyon 579 bin TL’ye ulaştı.

Operasyonlara ilişkin soruşturmalar İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor. Ticaret Bakanlığı, gençler başta olmak üzere toplum sağlığını tehdit eden ve kayıt dışı ekonomiyi besleyen kaçakçılık faaliyetleriyle mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.

Haberi Paylaş